EEN SCHIP GENAAMD SUNRISE

 

Op een van de laatste dagen van 2016 was het mistig en koud. Voor velen waarschijnlijk aanleiding om vooral lekker op de bank te blijven zitten, eventueel onder een deken, met een goed boek en een lekkere kop warme thee, koffie of chocolademelk.

Daar ben ik over het algemeen ook niet vies van, maar dergelijke weersomstandigheden trekken mij dan altijd nets iets meer naar buiten. Of liever gezegd: mijn camera begint dan te jengelen als een hond die nodig uitgelaten moet worden. En die lokroep kan ik zelden weerstaan.

Zodoende was ik getuige van een weergaloze zonsopgang: een schip genaamd Sunrise, dat zich in een langzame glijvlucht door flarden ijskoude mist over het verstilde IJ richting Amsterdam-Rijnkanaal bewoog.

“Klik” zei mijn camera en mijn nieuwjaarskaart was gemaakt: ik wens iedereen in 2017 vele prachtige zonsopgangen, in goede gezondheid en in goed gezelschap.

Fotografie: ’t IJ, Amsterdam © 2016 Barbara van Schaik